fbpx

35% van hooikoortspatiënten blijft liever binnen tijdens het hooikoortsseizoen

Vanwege de zachte winters wordt het hooikoorts seizoen steeds langer. Uit onderzoek van Nationale Allergie Monitor blijkt dat 35% van de hooikoortspatiënten gedurende het hooikoortsseizoen liever binnen blijft en zelfs 25% vermijdt sociale activiteiten. En dat is niet nodig! Richard Oei, Internist-Allergoloog bij DC Klinieken en bestuurslid van Allergie Monitor, heeft op maandag 25 maart een gratis webinar gegeven over wat wél helpt bij hooikoortsklachten.

Nationale Allergie Monitor heeft in februari 2024 onderzoek gedaan waarbij 25% van de respondenten aangaf hun sociale activiteiten te vermijden en maar liefst 35% blijft zelfs zo veel mogelijk binnen tijdens het hooikoortsseizoen. Allergoloog Richard Oei ziet het steeds vaker: ‘Mensen onderschatten de impact van hooikoorts op het dagelijks leven. Ze linken hun klachten zoals vermoeidheid, minder energie, slechter slapen en verminderde concentratie vaak niet aan hun hooikoorts. We zien vaak dat mensen pollen proberen te vermijden door minder naar buiten te gaan, niet wetend dat pollen óók binnen aanwezig zijn.’

Waarom binnen blijven geen oplossing is bij hooikoorts

Pollen zijn zo klein, je ziet ze niet met het blote oog. Ze kunnen door de kleinste gaatjes je huis binnenkomen. Maar je neemt ze ook zelf mee naar binnen op je kleding, je huid, je haar en op je huisdieren. Helemaal vermijden kan dus niet, wel kan je blootstelling verminderen. Door te douchen spoel je de pollen van je af en door je haar te borstelen neem je ze niet mee je bed in. Oogdruppels en neusdouches geven veel verlichting bij klachten. Ook een grote zonnebril of een dot vaseline onder je neus kunnen zorgen dat de pollen je slijmvliezen niet bereiken. Helpen deze adviezen niet voldoende? Je huisarts of specialist kan medicatie voorschrijven waardoor de klachten afnemen. Op naar een lente en zomer zonder ellende en vol met feestjes en festivals!

Adem vrij: Natuurlijke en effectieve strategieën tegen hooikoortsklachten.

Meer praktische adviezen, tips en uitleg over medicatie? Kijk dan mee naar de opnames van het webinar met Richard Oei. Aanmelden kan via deze site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest recente blogs