fbpx

gratis webinar
insectengifallergie

Wat is een insectengifallergie en wat kun je er aan doen?

Met internist en allergoloog Richard Oei 
 
Veel mensen zijn bang om gestoken te worden door insecten. Je kunt een opgezwollen plek of bult krijgen rondom de steek, maar er zijn mensen die hier heel heftig op reageren als ze hiervoor allergisch zijn.
 
Maar hoe weet je nou of je allergisch bent voor insectengif? En wat kun je er tegen doen als je allergisch bent voor insectengif? Richard Oei vertelt er tijdens dit webinar meer over en gaat dieper in over het behandelen van een insectengifallergie doormuddel van adrenaline-pennen en immunotherapie. 

gratis webinar
huisstofmijt

Meer dan een ongewenste bedgenoot?

Op dinsdag 1 oktober kan je het gratis webinar over huisstofmijtallergie met Monique en Marloes volgen. 
 
Zie jij er ook zo tegenop? Wakker worden met een verstopte neus, jeukende ogen en het gepiep terwijl je ademt? Het kan wel eens een allergie voor huisstofmijt zijn… Geen zorgen! In dit webinar neemt onze allergiespecialist Monique Gorissen je stap-voor-stap mee naar een oplossing. Kortom, een webinar bomvol praktische tips en adviezen om die vervelende huisstofmijtallergie echt onder controle te krijgen.

gratis webinar
HooikoortS

Adem vrij: Natuurlijke en effectieve strategieën tegen hooikoortsklachten

Met internist en allergoloog Richard Oei

Hooikoorts kan de schoonheid van de lente en zomer overschaduwen met niezen, jeuk en tranende ogen. Maar wat als je de controle terug kunt nemen? Doe mee met ons webinar “Adem vrij” en ontdek hoe je hooikoortsklachten niet alleen kunt verzachten, maar ook kunt voorkomen. 

Allergoloog Richard Oei gaat je meer uitleggen over klachten in relatie met voeding, medicatieopties en praktische voorzorgsmaatregelen die jou helpen om weer volop van het seizoen te genieten.  

gratis webinar
KERSTDINER

Kerstdiner zonder stress, hoe ga je om met je (voedsel)allergie en feestjes?

Heb jij een allergie of intolerantie en kijk jij niet uit, maar zie je vooral op tegen de sociale etentjes of kerstdiners? Je bent niet alleen. Maar wij vinden dat wel jammer en denken dat dit niet nodig is! Door het bespreken van casussen, vragen en herkenbare situaties en het geven van praktische tips sturen wij jou hopelijk vol plezier en zelfvertrouwen richting jouw volgende feestje! Dat klinkt al gezellig!

Wij, Marloes en Marieke van Happy Living Academy zetten ons al jaren in om het leven met allergie en intolerantie makkelijker, leuker en zelfs lekkerder te maken; daarom gieten wij dit webinar in een ander (feestelijk) jasje. Doe jij mee? 

gratis webinar
ziek van gluten?

Van klacht naar diagnose

6% van de Nederlandse bevolking geeft aan klachten te krijgen van gluten. Tijdens dit webinar zullen de verschillende gluten-gerelateerde aandoeningen besproken worden (tarwe-allergie, coeliakie en non-coeliac glutensensitivity). Uitgelicht zal het ziektebeeld coeliakie worden: wanneer aan te denken, hoe te diagnosticeren, de behandeling en follow-up.

Deze onderwerpen komen aan bod:

  • Wat zijn gluten? 
  • Wat is glutensensitiviteit? 
  • Wat is coeliakie? 
  • Hoe wordt de diagnose gesteld? 
  • Is één druppel bloed genoeg om coeliakie te diagnosticeren?

gratis webinar Een adrenalinepen bij allergie, wanneer is dit nodig?

Voor de behandeling van een allergische reactie zijn verschillende medicijnen beschikbaar. In dit webinar legt Annelies van der Kolk alles uit over de behandeling van een ernstige allergische reactie; een anafylaxie. Hoe werkt een adrenalinepen en wanneer is het nodig om deze pen bij je te dragen en ook daadwerkelijk te gebruiken? 
 
Ouders en kinderen ervaren in de praktijk vaak een drempel om de pen te gebruiken. Je krijgt in dit webinar praktische tips over het toepassen van het behandelplan, dat je hebt meegekregen nadat er een adrenalinepen is voorgeschreven. Ook wordt er ingegaan op wat dit betekent voor het dagelijks leven van jou en je kind.

gratis webinar Eczeem bij volwassenen en zalven bij behandeling terugkijken.

Met Dr. Inge Haeck
 

Iedereen kent wel iemand met eczeem en veel patiënten krijgt goed bedoelde tips voor hun huid en  adviezen hoe hun eczeem te behandelen, maar wat is nou juist een bewezen effectieven behandeling en wat kan je beter laten als je last hebt van eczeem. Hier wil ik op ingaan tijdens deze Webinar over constitutioneel eczeem bij volwassen patiënten.

Deze onderwerpen komen aan bod:

  • Wat is constitutioneel eczeem en wat zijn de klachten bij volwassenen?
  • Wat zijn tips en tricks om beter om te gaan met de droge huid?
  • Welke behandelingen zijn er voor mild tot matig eczeem?
  • Welke behandelingen zijn er voor matig tot ernstig eczeem?
  • Wat is waar en vooral wat is niet waar wat betreft het gebruik van corticosteroïden (hormoonzalf)?

gratis webinar Benauwdheid, wanneer is het astma? terugkijken

Heb jij al langer het idee dat je benauwdheid of kortademigheid zou kunnen passen bij astma, wat ga je dan doen? Van mensen met astma heeft ruim de helft nog veel klachten van benauwdheid of kortademigheid, wat is daar dan aan te doen? Dan is dit GRATIS webinar echt iets voor jou. 
 
In Benauwdheid, wanneer is het astma? legt Dr Els Weersink alles uit over astma. Ze gaat in op hoe astma benauwdheid of kortademigheid kan geven, welk effect astma kan hebben op je leven en waar je hulp kan vinden voor goede begeleiding bij je astma. Ook krijg je handige tips wat je hierin zelf kunt doen. Er is natuurlijk voldoende ruimte en tijd om vragen te stellen in de chat, welke na de presentatie aan bod komen.
 
Deze onderwerpen komen aan bod:
  • Wie stelt de diagnose astma?
  • Wat is een longfunctie test? 
  • Krijg ik een verwijzing naar de longarts?
  • Waarom geeft astma benauwdheid of kortademigheid?
  • Welke behandelingen zijn er voor astma?
  • Kun jij alles nog doen met je astma?
  • Welke prikkels van buitenaf kunnen astmaklachten geven?

gratis webinar Samen beslissen Terugkijken

Samen beslissen met je dokter wordt steeds belangrijker, zeker als je ziekte veel invloed heeft op je leven. Mensen met allergieën, astma en eczeem weten maar al te goed hoeveel invloed dat op hun leven heeft. Dat betekent dat jouw wensen en mogelijkheden heel goed meegenomen moeten worden in het gesprek over onderzoeken en behandelingen, anders past het jou niet en jij moet er elke dag mee leven! Wat kun je als patiënt doen om zoveel mogelijk samen met je arts te zoeken naar oplossingen die voor jouzelf passend zijn? En waar kun je dan gebruik van maken?

Deze webinar neemt je mee in mogelijkheden rondom zulke passende zorg, zodat je weet wat er te kiezen valt.

Deze onderwerpen komen aan bod:

  • Hoe kun je je goed voorbereiden op gesprekken met zorgverleners, zodat de impact van de ziekte op jou goed duidelijk wordt
  • Wat kun je tijdens het gesprek doen om zoveel mogelijk samen te beslissen over wat voor jou de beste oplossing is
  • Hoe kun je dat bij jouw arts of in jouw ziekenhuis stimuleren als het daar nog niet zo gewoon lijkt om aandacht te besteden aan de impact op jouw leven?

gratis webinar Kan je van hooikoorts genezen? Terugkijken

Tijdens dit webinar komt aan bod hoe hooikoorts en andere inhalatieallergieën ontstaan en wat je eraan kunt doen. Naast de reguliere symptoomgerichte behandeling, zal ook de mogelijkheid van immunotherapie worden besproken. Daarbij wordt onder andere ingegaan op de werking van immunotherapie, de verschillende beschikbare behandelvormen en de voor- en nadelen van de behandeling.

Deze onderwerpen komen aan bod:

  • Wat is hooikoorts
  • Wat zijn andere relevante inhalatieallergieën?
  • Wat is immunotherapie en hoe werkt dit?
  • Wat zijn de belangrijkste voor- en nadelen van immunotherapie?
  • Wanneer komt u in aanmerking voor immunotherapie?

gratis webinar over het voorkomen van hooikoorts klachten
terugkijken

Er zijn diverse manieren waarop je hooikoorts(klachten) kunt tegengaan. De eerste en meest logische is het zoveel mogelijk vermijden van pollen en pollen-rijke omgevingen. Dit kan door bijvoorbeeld niet te gaan picknicken in het park tijdens pollenseizoen. Het vermijden van pollen kan helaas nooit voor de volle 100 procent en klachten manifesteren zich vaak  dus toch. Wat je er aan kunt doen, naast het gebruik van medicijnen? Kijk mee en kom erachter! 

Deze onderwerpen komen aan bod:

  • Wat is hooikoorts
  • De relatie tussen hooikoorts en eten
  • Uitleg soorten medicatie 
  • Huis-tuin-en keukentips 

gratis webinar over of je voedselallergie kunt voorkomen bij baby's
terugkijken

Met Dirk Verhoeven.

In de afgelopen tien jaar is ons begrip over hoe voedselallergieën ontstaan wezenlijk veranderd. Tijdens het webinar wordt toegelicht wat de relatie is tussen eczeem en voedselallergie. Het nieuwe inzicht onthult dat eczeem juist de oorzaak is van voedselallergieën en niet andersom. Dit betekent dat de traditionele benadering van kinderen met eczeem 180 graden is gedraaid: ze moeten op jonge leeftijd juist niet onnodig bepaalde voedingsmiddelen vermijden. Het tijdig eten van voeding, zoals pinda’s, eieren, en koemelk, draagt bij aan de opbouw van tolerantie in het afweersysteem via de darmen. Dit baanbrekende inzicht biedt enorme mogelijkheden om een groot deel van de voedselallergieën te voorkomen.

Deze onderwerpen komen aan bod:

  • Wat is eczeem?
  • Hoe ontstaat een voedselallergie?
  • Hoe kun je een voedselallergie voorkomen? 
  • Welke kinderen hebben een groot risico om een pinda-allergie te krijgen?
  • Is een pinda-allergie erfelijk?

gratis webinar over eczeem
TERUGKIJKEN

met Ghislaine van der Zande.

Vaak zijn patiënten of hun ouders op zoek naar een aanwijsbare oorzaak voor eczeem. Is eczeem de kip of het ei. Krijg je eczeem door een allergie of krijg je allergie van eczeem; dit is al jaren voor veel mensen een onduidelijkheid. Ook is er veel weerstand voor het behandelen met hormoonzalven. Tijdens dit webinar wordt meer duidelijkheid gegeven over wat eczeem is, hoe je of jouw kind dit krijgt en hoe je dit het beste kunt behandelen.

Deze onderwerpen komen aan bod:

  • Eczeem
  • Oorzaak van eczeem
  • Behandeling met vette zalven en hormoonzalf 
  • Relatie met allergie

gratis webinar over allergie testen terugkijken

Er zijn verschillende allergietests mogelijk. Je arts kan bijvoorbeeld een plakproef, een priktest, een bloedtest of een eliminatie-provocatietest doen. In deze lezing gaat Dr. Edward Knol in op de mogelijkheden en onmogelijkheden van de verschillende testen en onderzoeken. 

Deze onderwerpen komen aan bod:

  • Wanneer hebben allergietesten zin? 
  • Plakproef 
  • Priktest
  • Bloedonderzoek 
  • Eliminatie- en provocatie test

gratis webinar over galbulten terugkijken

Galbulten of netelroos (medische term urticaria) komen vaak voor als huidreactie die zorgt voor rode vlekken op de huid, die vaak enorm jeuken. Bij één vlek noemt men het galbulten, bij meerdere vlekken op de huid spreek je van netelroos. Kijk je mee naar het webinar? Het webinar kan je nu terugkijken na aanmelding.